Careers/Business Services/Stages

Stages

Careers/Business Services/Stages

Stage – Kom nader met ons kennismaken

Binnen Freshfields Business Services bieden wij de mogelijkheid aan een stage te lopen.
Tijdens je stage ondersteun je het team bij de organisatie en implementatie van diverse specialistische onderwerpen en krijg je een goed inzicht in de betreffende afdeling door mee te werken in de dagelijkse praktijk.

Wij bieden stages aan in de volgende gebieden:

  • Recruitment
  • HR
  • Finance
  • IT
  • Business Development
  • Restaurant
  • Office Management
  • Secretariaat

 

Het is mogelijk om stage te lopen in elke periode van het jaar. We horen graag van je als je meer wilt weten over de mogelijkheden.

Testimonials

Rob Vlietstra

IT Project Manager (external)

Rob Vlietstra

IT Project Manager (external)

Information Technology

Ik ben in 2002 begonnen bij Freshfields en ga nog iedere dag met veel plezier naar mijn werk.
Als groot internationaal advocatenkantoor verwachten cliënten de allerbeste kwaliteit. Dat is iets dat in alle lagen van het bedrijf voelbaar is, ook binnen support.
Op de IT- afdeling is het onze taak om te zorgen dat iedereen zijn of haar werkzaamheden kan doen zonder teveel oponthoud en met de laatste beschikbare techniek. Een landschap dat ieder jaar anders is en aan hoge eisen moet voldoen op het gebied van security.
Dat is de kracht van Freshfields, een bedrijf in een authentieke sector dat mee moet groeien met de veranderingen van de nieuwe wereld. Als onderdeel van dit bedrijf krijg je alle mogelijkheden om het beste uit jezelf te halen. Groei en ontwikkeling van de persoon zijn heel belangrijk en zijn een grote motivatie om daadwerkelijk het beste uit jezelf te willen halen.
Het motto is: “Excellent, and not too serious.” Dit komt dagelijks terug als je rondloopt op kantoor. Informeel, interesse in de mens, maar wel de verwachting dat wat je doet van de hoogste kwaliteit is. Dit zorgt voor de goede reputatie die Freshfields heeft als advocatenkantoor, maar ook als uitstekende werkgever.

Zoë Swensson

Head of HR

Zoë Swensson

Head of HR

Human Resources

De leukste vraag die ik ooit heb gekregen tijdens het voeren van een sollicitatiegesprek met een kandidaat is: Waar ben je het meest trots op bij Freshfields?
Een goede, maar eigenlijk niet een hele moeilijke vraag! Namelijk dat ik in alle functies waar ik binnen Freshfields heb gezeten altijd het vertrouwen van collega’s heb gekregen.

Alle functies? Ja, officieel heb ik al 5 functies bekleed en dat binnen 3,5 jaar. Naast mijn master Rechtsgeleerdheid ben ik begonnen als receptioniste. In de zomer ben ik toen doorgestroomd naar de functie van float-assistant. Als float assistant heb ik op bijna alle afdelingen gewerkt, maar op de GT – Finance afdeling kwam een plek als personal assistant vrij. Omdat ik op die afdeling al eens met veel plezier een vakantie had opgevangen en mijn master soepel verliep heb ik direct op die functie gesolliciteerd.
In het jaar als personal assistant heb ik veel geleerd over kantoor en de verschillende processen rondom cliënten, zaken en zowel interne als externe procedures. Daarnaast heb ik dit jaar als PA ook gebruikt om mij te oriënteren op wat ik na het behalen van mijn master wilde gaan doen. Aangezien ik er tijdens een eerdere stage achter was gekomen dat het vak van advocaat niet mijn cup of tea is.

Gelukkig heb ik inmiddels mijn passie gevonden: HR en dan wel binnen een hele bekende omgeving – gewoon binnen Freshfields! Eerst als HR officer, daarna als HR executive en nu als Head of HR, kortom, veel kansen binnen een excellent, and not too serious omgeving!

Sarodjani Raghoe

Executive Assistant

Sarodjani Raghoe

Executive Assistant

Global Transactions

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik bij Freshfields begonnen als float-assistant. Al na een maand werd gevraagd of ik een vaste plek als Personal Assistant wilde vervullen op de afdeling Global Transactions – Corporate. Toen ik begon als float had ik natuurlijk wel de intentie om uiteindelijk een vaste Personal Assistant te worden met mijn eigen team van associates. Dat het zo snel zou gaan heb ik van tevoren niet kunnen voorzien. Desondanks dat ik het werk als float-assistant erg leuk vond, was ik wel direct erg enthousiast. Dit omdat je als Personal Assistant van een vaste afdeling meer taken en verantwoordlijkheden hebt.

Geen dag is hetzelfde bij Freshfields. En daarom kom ik tot de dag van vandaag met plezier naar mijn werk toe.
Ik kreeg in het begin vaak de vraag: “Vind jij het niet vervelend om een uur te reizen naar kantoor?”. Mijn antwoord is nog steeds: “Nee, want het werk dat ik doe, doe ik met plezier”. Dat komt mede doordat ik werk voor een leuk team.
Naast mijn administratieve werkzaamheden, zoals het printen/scannen, stukken uitwerken, etc. probeer ik mijn team zoveel mogelijk ondersteuning te bieden door meer te weten te komen over de zaken waar zij aan werken. Hierdoor kan ik proactief met hen meedenken en hen werk uit handen nemen. Mocht dat nog niet genoeg zijn, dan werk ik daarnaast ook voor Amsterdam travel met twee andere collega’s. Ook het werken voor Amsterdam travel is divers; enerzijds boek en wijzig ik vlieg- en treintickets. Anderzijds houd ik de administratie bij. Kortom, de afgelopen 4 jaar heb ik enorm veel kunnen leren bij Freshfields. Ook in de toekomst wil ik graag meer leren.
Dit is niet alles: naast dat we hard werken is er ook tijd voor ontspanning. Daarvoor worden diverse evenementen georganiseerd zoals de vrijdagmiddagborrel in onze eigen kantoorbar, het assistant-uitje en het jaarlijkse kerstfeest. Dit alles draagt bij aan ons motto: “excellent, and not too serious”.

How to become part of the team?
Aan welke eisen moet ik voldoen om te kunnen solliciteren voor een stage bij Freshfields?
+

Je volgt een relevante opleiding passend bij de afdeling waar je stage wilt lopen. Je hebt ervaring in het gebruik van MS Office (Word, Excel, PowerPoint & Outlook). Je hebt zeer goede Nederlandse- en Engelse taalvaardigheden, zowel in woord als geschrift. Idealiter heb je al enige relevante praktijkervaring maar bovenal heb je affiniteit met het onderwerp van de betreffende business services afdeling.

Neem vooral contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoe kan ik een sollicitatie indienen en welke documenten moet ik bijvoegen?
+

Stuur je sollicitatie naar:
amsterdam.recruitment@freshfields.com

Je volledige sollicitatiedocumenten moeten het volgende bevatten:
– een persoonlijke sollicitatiebrief
– je CV

Wat gebeurt er met mijn sollicitatie na het indienen ervan?
+

Na ontvangst van je stukken nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.