Careers/Associates/Associates

Associates

Freshfields is altijd op zoek naar getalenteerde advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen.

Careers/Associates/Associates

De eerste stap op de carrièreladder – Associate

Beginnen als associate bij Freshfields betekent vanaf dag één werken als volwaardig lid van het team en dagelijks nieuwe uitdagingen aangaan – zowel nationaal als internationaal. Op deze manier bieden wij je de ideale omgeving om snel een uitstekende associate te worden en je persoonlijk te ontwikkelen.

Wij hechten veel belang aan het actief promoten van je ontwikkeling en aan het bieden van een omgeving waarin jij je op je gemak voelt tijdens je werk. Daarom werken wij in teams die worden gekenmerkt door collegialiteit, waardering en plezier in het werk, met als doel gezamenlijke resultaten op het hoogste niveau te bereiken.

Het spreekt voor zich dat je ook toegang hebt tot een uitgebreid aanbod van verdere trainingen die specifiek je individuele, professionele en persoonlijke ontwikkeling zullen bevorderen en dus bijdragen aan eersteklas training in iedere fase van je carrière.

Ten slotte speelt ook het onderwerp werk-privéleven een belangrijke rol. We bieden bijvoorbeeld een breed scala aan ondersteuning gedurende het carrièrepad door flexibele werktijden, het aanbieden van part-time werken en een sabbatical. Weten hoe je persoonlijke carrière bij Freshfields eruit kan zien? Lees dan hieronder verder.

Associate

Associate

Als associate werk je vanaf het begin zelfstandig en heb je direct contact met de cliënt. Je wordt niet in het diepe gegooid. Je patroon en je collega’s laten je stap voor stap kennismaken met je werk. Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden op maat zullen je ook helpen om je rol als associate beter op te pakken en je in staat te stellen je verder te ontwikkelen naar een senior associate. Gedurende de eerste 3 jaar ben je werkzaam als advocaat-stagiaire/kandidaat-notaris. Na het afronden van je opleiding zal je aangesteld worden als medewerker. Wij werven voor de lange termijn, je stage tijd is een investering in jezelf en in kantoor.

Senior Associate (Lateral)

Lateral

Advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen blijven niet altijd werkzaam bij het kantoor waar hun carrière is begonnen. Een nieuwe intellectuele prikkeling, verbreding van de horizon, andere cliënten en dossiers kunnen een reden zijn voor ervaren medewerkers om op zoek te gaan naar een nieuwe tot de verbeelding sprekende omgeving.

Principal Associate / Counsel / Partner

Principal Associate / Counsel / Partner

Als je hebt aangetoond dat je tot de beste advocaten behoort, met uitstekende professionele en persoonlijke competenties, bestaat de mogelijkheid dat je wordt benoemd tot Principal Associate of Counsel en eventueel ook benoemd wordt tot Partner. Hiermee word je in toenemende mate bij de business van kantoor betrokken en zorg je nog meer voor cliënten van kantoor.

Ben je geïnteresseerd in een persoonlijke carrière bij Freshfields? Dan vind je hier onze actuele vacatures. Meer informatie over je sollicitatie vind je in de FAQ’s hieronder.

Testimonials

Tim Elkerbout

Senior Associate

Tim Elkerbout

Senior Associate

Finance

Als advocaat in de internationale financierings- en herstructureringspraktijk ben ik dagelijks bezig met uiteenlopende transacties. Samen met collega’s in Amsterdam en op onze wereldwijde kantoren begeleid ik de financiering van overnames, uitgiftes van obligaties en de redding van bedrijven in financiële nood.
Ons kantoor is internationaal actief en heeft ook nationaal een sterke reputatie, waardoor er een interessante mix aan werkzaamheden is, met Engels als voertaal. Die combinatie maakt het werk uitdagend; de financieringspraktijk is dynamisch en geen dag is hetzelfde. Snelle besprekingen en calls worden afgewisseld met diepgaande juridische analyses. Hoewel cliënten hoge eisen stellen, is de sfeer in ons team ontspannen en kunnen we altijd bij elkaar terecht voor vragen of een analyse van de meest recente Champions League wedstrijd.
De omvang van de transacties waaraan ik werk vereist steeds internationale teams en nauwe samenwerking. Het helpt daarbij dat we een hecht team zijn, door de skitrips en associate weekends, maar ook vanwege de prestaties die collega’s en ik leveren in het zaalvoetbalteam van kantoor, waarmee we regelmatig een potje spelen tegen andere advocatenkantoren.
De variëteit aan werkzaamheden betekent dat ik verdieping en verbreding kan zoeken in mijn werk. Daarnaast ben ik op secondment geweest bij een Nederlandse financiële instelling en een investeringsfonds in Londen, waardoor ik gedurende langere periodes heb ervaren hoe cliënten werken en wat van adviseurs wordt verwacht; die ervaring is bijzonder waardevol.

Janine van den Bercken

Associate

Janine van den Bercken

Associate

ACT

Tijdens mijn studie ben ik ontzettend geïnteresseerd geraakt in het (Europees) mededingingsrecht. Na een stage bij een middelgroot kantoor op de afdeling mededingingsrecht, en een werkstudentschap bij Freshfields op de afdeling Antitrust, Competiton & Trade (ACT), wist ik dat ik mijn loopbaan wilde vervolgen binnen het mededingingsrecht én bij Freshfields.
Binnen onze praktijk staan het mededingingsrecht, het Europees recht en gereguleerde markten centraal. Het is lastig een standaard werkweek binnen onze ACT-afdeling te beschrijven, omdat de praktijk zo ontzettend divers is. We werken met collega’s uit Londen aan een internationale overname, waarbij verschillende mededingingsrechtelijke aspecten de revue passeren, waaronder de uitwisseling van concurrentiegevoelige informatie en concentratiemeldingen in verschillende landen. We zijn elke week bezig om cliënten te voorzien van advies in kartel- of machtsmisbruikprocedures, en indien nodig procederen we tegen ACM of de Europese Commissie. Het leuke daaraan is de interactie tussen markt en overheid, en de diversiteit aan sectoren waarbinnen onze cliënten opereren die in vrijwel elke procedure centraal staat. Het draait dus niet alleen om de juridisch inhoudelijke aspecten. Kennis van de verschillende markten is een must om je cliënt goed bij te kunnen staan, en dat maakt het werk ontzettend uitdagend en afwisselend.
Verder zorgt Freshfields ervoor dat iedereen zich steeds blijft ontwikkelen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de Antitrust, Competition & Trade trainingen die ik momenteel volg in Brussel. Behalve dat dit een goede manier is om je eigen kennis bij te spijkeren, is het ook nog eens ontzettend leuk om daar andere (junior) associates uit verschillende landen te ontmoeten die ook werkzaam zijn op de ACT-afdeling van Freshfields.
En als laatste, en misschien wel het allerbelangrijkste, voor mij is de sfeer binnen ons kantoor en binnen mijn team. Doordat Freshfields in Amsterdam vrij klein is, krijg je de mogelijkheid om binnen no time iedereen te leren kennen. En dat is ook goed zichtbaar tijdens en buiten werktijd. De slogan: ‘’excellent, and not too serious’’, wordt gelukkig wél erg serieus genomen. Het medewerkersweekend naar Mallorca wilde ik dan ook zeker niet missen!

Igor Dovgaliouk

Counsel

Igor Dovgaliouk

Counsel

Corporate

Na in het voorjaar van 2007 begonnen te zijn bij Freshfields als student-stagiair, ben ik ondertussen een seasoned advocaat bij Freshfields – time flies!

Als counsel geef ik mede leiding aan de financial regulatory praktijk van Freshfields in Amsterdam. Met een ambitieus team werken wij aan de meest uiteenlopende zaken op het gebied van het financieel toezichtrecht – zoals het begeleiden van vergunningsaanvragen, het adviseren over de implementatie en uitleg van wet- en regelgeving, maar ook het opstellen van prospectussen en meekijken bij reclamecampagnes. Onze cliënten lopen uiteen van de meest prominente banken, investeringsfondsen en verzekeraars, tot opkomende Fintech partijen en lokale spelers – dit zorgt ervoor dat ons werk altijd interessant en veelzijdig is.

Wat een extra internationale dimensie geeft aan onze Amsterdamse praktijk, is dat wij nauw verweven zijn met onze kantoren in de belangrijkste financiële centra zoals Londen, Frankfurt, Hong Kong en New York. Zo werken wij bijna dagelijks samen met onze buitenlandse collega’s en blijven wij ook op de hoogte van de meest recente internationale (en lokale) ontwikkelingen. Bij Freshfields krijg je daarnaast de kans om op secondment te gaan naar één van onze buitenlandse kantoren – ik heb zelf zes maanden in ons kantoor in Londen gewerkt en vond dat een geweldige en bovenal leerzame ervaring.

De hechtheid van ons team en de ontspannen sfeer op kantoor is erg belangrijk voor mij. Omdat ons kantoor in Amsterdam qua omvang relatief klein is kent iedereen elkaar goed, wat ook prettig samenwerkt. Daarnaast zorgt men er via verschillende events en activiteiten (zoals het jaarlijkse medewerkersweekend en ski-trip) voor dat er op sociaal vlak genoeg te beleven is. Persoonlijk is dit voor mij ook één van de belangrijkste redenen dat ik het hier na al die jaren nog steeds zo goed naar mijn zin heb – ik zou het daarom ook iedereen aanraden om hier te komen werken!

Eeke Kenninck

Associate

Eeke Kenninck

Associate

IP/IT

Sinds begin 2017 ben ik werkzaam op de afdeling IP/IT van Freshfields. We hebben een brede praktijk met een focus op octrooirecht. We voeren veel procedures en staan dus vaak in de rechtbank. We staan in die procedures vaak de houders van de intellectuele eigendomsrechten bij in de verdediging van hun rechten. Door de brede praktijk is mijn werk zeer divers: het ene moment ben ik met een octrooiprocedure bezig, dan ben ik een IP licentie aan het opstellen en vervolgens ben ik een privacy advies aan het schrijven. Mijn werk is dus super veelzijdig, waardoor geen dag hetzelfde is. Dit maakt het werk ontzettend boeiend en dit maakt ook dat ik sinds mijn eerste dag nog elke dag met plezier naar mijn werk ga.

Bij Freshfields werk je in een zeer uitdagende en stimulerende omgeving. Elke dag wordt je getriggerd om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt veel verantwoordelijkheden, al vanaf de eerste dag, en draait volledig mee in de praktijk. De zinsspreuk “excellent, and not too serieus” is ons op het lijf geschreven, en al helemaal voor de afdeling IP/IT. Je werkt op erg hoog niveau met top advocaten, en er wordt dan ook veel van je verwacht. Daar staat tegenover dat we ook heel veel lol met elkaar maken. Zo zijn er door het jaar heen verschillende evenementen en uitjes. Dit gebeurd zowel op de afdeling als kantoor-breed, waardoor iedereen elkaar goed kent, wat uiteraard ook goed helpt in de samenwerking met andere afdelingen. Dat is wat ik zo kan waarderen aan Freshfields.

We werken ook nauw samen met teams van onze internationale kantoren, zowel de andere IP/IT afdelingen, als bijvoorbeeld andere afdelingen zoals corporate. De werkzaamheden zijn dus niet alleen op Nederland gericht. Veel van het werk wat we doen heeft ook een internationale “angle”, ondanks dat de procedures die wij voeren uiteraard over Nederland gaan. We hebben ook regelmatig de gelegenheid om onze buitenlandse collega’s te ontmoeten op verschillende conferenties en internationale opleidingen. Dit soort evenementen zijn altijd zeer leerzaam en erg leuk, en het is een goede mogelijkheid om je buitenlandse collega’s weer wat beter te leren kennen.

How to become a part of the team?
Aan welke eisen moet ik voldoen als ik wil solliciteren als associate bij Freshfields?
+

We kijken ernaar uit om te horen van authentieke mensen met visie, plezier in het teamwerk en enthousiasme voor het werken in een internationaal commercieel advocatenkantoor. Door onze hoge kwaliteitseisen in het werk voor onze cliënten verwachten we dat je een Master opleiding in Rechten behaald hebt en dat je de Nederlandse- en Engelse taal uitstekend beheerst. Praktijkervaring in het juridische vakgebied van je voorkeur, maar ook opgedane ervaring in het buitenland is een pré.

Hoe kan ik mijn sollicitatie indienen en welke documenten moet mijn sollicitatie bevatten?
+

Wij ontvangen graag je CV, een motivatiebrief, je relevante cijferlijsten tot nu toe van zowel je Master-, Bacheloropleiding en middelbare school. Daarnaast ontvangen wij ook stagebeoordelingen van eventuele stages die je gelopen hebt. Je kan solliciteren via de website of stuur je je sollicitatie naar amsterdam.recruitment@freshfields.com

Wat gebeurt er met mijn sollicitatie na het indienen ervan?
+

Na ontvangst van je stukken, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.