Careers/Associates/Studenten

Studenten

Breng de kennis die je tot nu toe hebt opgedaan in de praktijk en ervaar uit eerste hand hoe het er dagelijks aan toe gaat op ons Amsterdamse kantoor.

Careers/Associates/Studenten

Onze stagemogelijkheden

Ons Amsterdamse kantoor biedt 3 verschillende stagemogelijkheden aan rechtenstudenten.

Een studentstage is de ideale beroepsoriëntatie. Als student-stagiair zit je bij een ervaren associate op de kamer en draai je volledig mee in onze dagelijkse praktijk. Op deze manier krijg je een goed beeld van de aard en de inhoud van het werk. Wil je door middel van een studentstage onderzoeken of de top van de internationale advocatuur bij je past? Dan is dit je kans.

Na een succesvolle studentstage kun je ook als werkstudent bij ons aan de slag. Als werkstudent draai je twee of meer dagen per week volledig mee op de praktijk. Je werkzaamheden variëren per dag en voelt je onderdeel van het team.

De Freshfields Connectstage is dé kans voor talentvolle en ambitieuze rechtenstudenten om kennis te maken met de internationale juridische praktijk. Als Connect-stagiair loop je zes weken stage op ons kantoor in Amsterdam en vervolgens vier weken bij één van onze kantoren in het buitenland. De Connectstage is maatwerk. Zo ervaar je hoe het is om te werken voor een kantoor dat behoort tot de internationale top.

Heb jij interesse in een van deze mogelijkheden en herken jij je in onze slogan ‘excellent, and not too serious’? Solliciteer via de Apply now button of neem contact op met jente.hamminga@freshfields.com.

Mocht je een keer een kop koffie of thee willen komen drinken om eens nader kennis te maken, neem gerust contact met ons op!

Studentstage

Studentstage

Gedurende het jaar zijn bij alle praktijkgroepen plaatsen beschikbaar voor student-stagiairs. Je stage duurt twee maanden.

Geen studentstage is hetzelfde. Net zoals geen student-stagiair hetzelfde is. Hoe je stage eruitziet, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de praktijkgroep waar je stage loopt, de zaken die op het moment van je studentstage spelen en natuurlijk wat je er zelf van maakt. We streven ernaar om je tijdens je studentstage zo goed mogelijk kennis te laten maken met ons kantoor, onze mensen en het werk dat we doen.
Als student-stagiair draai je direct mee in de dagelijkse praktijk. Dit betekent dat je adviezen, processtukken, notities en correspondentie voorbereidt. Ook neem je deel aan de interne opleidingsactiviteiten en, wanneer de gelegenheid zich voordoet, ga je mee naar besprekingen en zittingen. Uiteraard ben je als student-stagiaire ook welkom bij alle sociale activiteiten, zoals borrels en praktijkgroep- of kantooruitjes en kun je meedoen aan sportieve activiteiten, zoals de hockeycompetitie en de voetbalcompetitie.
Heb je vragen over de invulling van de studentstage of wil je weten wat de mogelijkheden zijn in de praktijkgroep van jouw voorkeur? Neem dan contact met ons op.

Kwalificaties

• Laatste jaar bachelor- of master student
• Civiel effect (of je bent van plan dit te behalen)
• Aantoonbare juridische interesse
• Brede persoonlijke ontwikkeling
• Gedreven, relativeringsvermogen en enthousiast

Wil je door middel van een studentstage onderzoeken of de top van de internationale advocatuur bij je past? Ben jij ‘excellent, and not too serious’? Solliciteer!

Apply Now

Werkstudentschap

Werkstudentschap

In de laatste fase van je studie, na het succesvol doorlopen van een student-stage in de advocatuur, bestaat er de mogelijkheid aan de slag te gaan als werkstudent. Dit is de ideale manier om de praktijk nog beter te leren kennen. Als werkstudent zit je (minimaal twee dagen per week voor een periode van twee tot zes maanden) bij een ervaren medewerker op de kamer en draai je volledig mee in onze dagelijkse praktijk.

Kwalificaties

• Laatste fase studie Nederlands recht, fiscaal- en/of notarieel recht
• Civiel effect (of je bent van plan dit te behalen)
• Aantoonbare interesse in de advocatuur
• Brede persoonlijke ontwikkeling
• Gedreven, relativeringsvermogen en enthousiast

Wil je door middel van een werkstudentschap onderzoeken of de top van
de internationale advocatuur bij je past? Ben jij ‘excellent, and not too serious’? Solliciteer!

Apply Now

Connectstage

Connectstage

Ieder studiejaar bieden wij een gering aantal studenten de kans om een internationale studentstage te lopen. We willen een weloverwogen keuze maken bij de selectie van de Connectstagiairs. Daarom bestaat er per studiejaar één periode waarin je je kunt inschrijven voor de Connectstage. Houd onze social media en eventkalender in de gaten, wanneer de inschrijving start.
De sollicitatieprocedure voor de Connectstage bestaat uit een schriftelijke voorselectie en twee gespreksrondes bij ons op kantoor Amsterdam.

Apply Now

How to become a part of the team?
Wat gebeurt er met mijn sollicitatie na het indienen ervan?
+

Na ontvangst van je stukken nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Kan ik kiezen op welke praktijkgroep ik stage wil lopen?
+

Natuurlijk! We doen ons best om je keuze te implementeren. Binnen Freshfields bieden wij geen kantoorbrede stage aan, dus geef je voorkeur duidelijk aan in je motivatiebrief. Tijdens je stage heb je voldoende mogelijkheid om ook kennis te maken met onze andere praktijkgroepen en onze kantoorgenoten.

Tips voor mijn sollicitatiegesprek!
+

Je sollicitatie was succesvol en je hebt een uitnodiging ontvangen voor een persoonlijk gesprek met ons.

Wees goed voorbereid; weet wat Freshfields doet, waar we voor staan, wat wij belangrijk vinden.
Overtuig ons dat JIJ precies de juiste kandidaat bent voor een stage bij Freshfields!
Durf vragen te stellen!
En vergeet niet genoeg tijd te nemen zodat je op de afgesproken datum en tijd ontspannen bij ons kunt zijn.
Maar het belangrijkste: wees niet te nerveus en blijf gewoon authentiek in je gesprek met ons! “Excellent, and not too serious”

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
+

De gegevens worden voor de duur van de sollicitatieprocedure opgeslagen en verwerkt in overeenstemming met de wettelijke vereisten inzake gegevensbescherming conform de AVG wet- en regelgeving.